LT

Antrasis U15 EYBL etapas: atkaklios kovos ir tornadukų triumfas

Antrasis U15 EYBL etapas: atkaklios kovos ir tornadukų triumfas
Vasario 9 - 11 d. Kaune, "Tornado" krepšinio mokykloje įvyko antrasis U15 Europos jaunimo krepšinio lygos (EYBL) turas. Aštuonios komandos iš keturių Europos valstybių kovojo dėl aukštesnės pozicijos bendroje EYBL turnyrinėje lentelėje ir, žinoma, dėl turo nugalėtojų vardo.
Tris dienas trukęs krepšinio turnyras baigėsi tuo, kad keturis komandos buvo iškovojusios po vienodai pergalių ir pralaimėjimų, tad teko skaičiuoti įmestų ir praleistų taškų santykį. Pagal tai buvo išrikiuotos nugalėtojų komandos. Ketvirtoj vieta atiteko Vilniaus KM ekipai, treti liko Šiaulių KA "Saulė" krepšininkai, sidabro medaliais džiaugėsi KM "Žalgiris", o čempionų taurę į viršų kėlė "Tornado" KM komanda.

      

    

    

Po turo trumpai pakalbinome Tornado KM - "VS Sistemos" trenerį Mantą Lauraitį.
- Sėkmingas turas - 4 pergalės iš 5 galimų. Ko pritrūko rungtynėse prieš estų TalTech komandą?
- Pritrūko žudikiško mentaliteto sporte - turėjom 7 taškų persvarą, prasidedant trečiam kėliniui, ir ją iššvaistėm per mažiau nei minutę. Ne tai, kad varžovai patys gerai sužaidė tą atkarpą, o mes, tiesiogine ta žodžio prasme, atidavėme. Po to vyko rungtynės taškas į tašką, kur varžovai sužaidė tikrai solidžiau ir iškovojo pelnytą pergalę. Tikrai nežaidėmė blogai, tiesiog pritrūkome solidumo ir žudikiško mentaliteto. Man smagu, jog mūsų komandos nariai vėl pajautė, jog šiame turnyre reikia žaisti su visomis komandomis visas rungtynių sekundes - lygis labai geras, varžovai stiprus, tad ir patirtis - neįkainojama.
- Kaip vertinate individualius žaidėjų pasirodymus?
- Visada galiu rasti prie ko prikibti, bet visumoje neblogai galiu vertinti komandos ar žaidėjų pasirodymus. Lukas Lukošiūnas, mano nuostabai, labai gerai atrodė po tokio ilgo tarpo be rungtynių. Atskirose rungtynėse neblogai pasirodė ir Benas Kryžius su Pijumi Adomavičiumi, tik norėtųsi iš jų didesnio stabilumo, o ne taip, kad geras rungtynes apturėtų kartą ar du į mėnesį. Džiugina Daugirdas Šeputis, žaidžiantis vis stabiliau be didesnių duobelių. Tikrai galiu visus paminėti, bet svarbiausia, jog tęsiame kovą dėl patekimo į finalinį turą Varšuvoje. Laukia trečiasis turas Vilniuje ir, įdomu, kaip pavyks pasirodyti ten ir, ar sugebėsime papulti į finalinį etapą, nes Vilniuje laukia tikrai stiprios komandos iš Latvijos ir rungtynėse su tikrai jais bus ką veikti.

SIMBOLINIO PENKETO ŽAIDĖJAI:
  • Robert Kangur - TalTech (Estija) 
  • Kristupas Vansevičius - Vilniaus KM (LTU)
  • Rapolas Pretkelis - Šiaulių KA "Saulė" (LTU)
  • Gerardas Uktveris - KM "Žalgiris" (LTU)
  • Lukas Lukošiūnas - Tornado KM - "VS Sistemos" (LTU)