LT

Balandžio mėnesio simbolinis žaidėjų penketas: net ir geriausiems žaidėjams koją dažnai kiša koncentracijos stoka

Balandžio mėnesio simbolinis žaidėjų penketas: net ir geriausiems žaidėjams koją dažnai kiša koncentracijos stoka

Kaip ir kiekvieną mėnesį, treneriai ir mokyklos administracija išrinko balandžio mėnesio simbolinį žaidėjų penketą.  Po sėkmingų pasirodymų Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje, į jį išrinkti žaidėjai iš Tornado KM - "Metga" (2006 m.), Tornado KM I - "Meistro kodas" (2007 m.), Tornado KM - "Xiaomi" (2008 m.), Tornado KM - "Fudo" (2010 m.) ir Tornado KM - "Sharp" (2011 m.) komandų. 

ORESTAS ŠEPUTIS 
 5 rungt. vid: 26:08 min, 6,6 atk. k., 2 rez. perd., 12,2 tšk., 11,8 efekt.
Tornado KM - "Metga" (U17 - 2006 m., A div.)
Tornado KM - "Metga" balandžio mėnesį sužaidė penkias rungtynes. Komanda iškovojo tris pergales ir patyrė du pralaimėjimus. Žinoma, paskutinės rungtynės jau nebeturėjo įtakos pozicijai turnyrinėje lentelėje, tad buvo "pataupyti" komandos lyderiai. 
- Orestai, kas tau pačiame buvo sunkiausia šiose rungtynėse? 
- Pirmiausia tai galbūt buvo susikaupimas ir koncentracija, nes kai žinai, kad tos rungtynes nieko nelems, tai sunku išlaikyti tą koncentracijos lygį. Šiaip daugiau sunkumų nebuvo, tiesiog stengiausi atiduoti 100% savęs aikštelėje. 
- Ką labiausiai norėtum patobulinti savo žaidime pats? 
- Drąsiau pradėti rungtynes, patobulinti metimą ir aikštelės matymą, atsipalaiduoti ir mėgautis krepšiniu.



DOVYDAS KUPSTAS
2 rungt. vid: 24:24 min, 7 atk. k., 4 rez. perd., 2,5 per.k., 19 tšk., 23,5 efekt.
Tornado KM - "Meistro kodas" (U16 - 2007 m., A div.)
Sėkmingas mėnuo buvo Tornado KM - "Meistro kodas" ekipai. Vaikinai žaidė dvejas rungtynes ir abejuose šventė pergales, įveikdami Utenos DSC ir Plungės SRC komandas. 
- Dovydai, kas tau buvo sunkiausia aikštelėje šiose rungtynėse? Kas apskritai tau yra sunkiausia ar blogiau sekasi ir ką labiausiai norėtum patobulinti.
Aikštelėje sunkiausia per dvejas rungtynes buvo susitvarkyti su psichologija pamiršti blogus metimus ar sprendimus ir žaisti savo žaidimą. Apskritai norėčiau ugdyti norą kautis kiekvieną minutę, kai esu aikštelėje, o labiausiai norėčiau patobulinti metimus po driblingo.
- Ar išrinkimas i mėnesio simbolini penketą tau prideda pasitikėjimo savimi ir pakelia motyvaciją dirbti dar sunkiau?
- Be abejo, išrinkimas į mėnesio simbolinį penketą prideda pasitikėjimo savimi ir pakelia motyvacija dirbti dar sunkiau.





RAMAS BUROKAS
3 rungt. vid: 25:40 min., 13,6 atk. k., 3 rez. perd., 1,6 per.k., 18,6 tšk., 26,6 efekt.
Tornado KM - "Xiaomi" (U15 - 2008 m., A div.)
Toliau su tuo pačiu vienu pralaimėjimu per reguliarųjį sezoną keliavo ir Tornado KM - "Xiaomi" ekipa. Balandžio mėnesį vaikinai sužaidė ketverias rungtynes - užbaigė reguliarųjį sezoną ir pradėjo atkrintamąsias. Kaip jau žinome, nesunkiai įveikę varžovus iš Šiaulių, Tornado KM - "Xiaomi" jau dėliojasi žaidybinius planus MKL U15 finalinio ketverto kovoms. 
- Ramai, jau nieko nestebina, kad balandžio mėnesį visas rungtynes laimėjote. Turbūt geriausios buvo su V. Knašiaus KM komanda, kur laimėjote vos 2 taškų skirtumu. Kas tau pačiam buvo sunkiausia šitose rungtynėse
- Sunkiausia buvo išlaikyti savikontrolę ir gerą žaidimą. Taipogi praradom komandai labai svarbų žaidėją Neidą. Manau, tai kažkiek įnešė neramumo į mūsų žaidimą. Rungtynių gale praradom koncentracija, o V. Knašiaus komanda yra tokia komanda, kuri tik to ir laukia, gerai, kad viskas gerai baigėsi. Padarėm lemiamų klaidų paskutinę minutę ir vos neprisižaidėm. 
- Kaip manai, kokios tavo stipriosios savybes aikštelėje ir ka norėtum patobulinti labiausiai? 
- Manau mano stipriosios savybės yra kamuolių kovojimas, taškų rinkimas, bei noras. O labiausiai norėčiau padidinti krepšinio IQ, paduoti tikslesnius pasus, geriau skaityti žaidimą, bei būti užtikrintesniam.



JORIS ASINAUSKAS
4 rungt. vid: 26:08 min., 4,25 atk. k., 3,5 rez. perd., 1,5 per.k., 18,25 tšk., 13 efekt.
Tornado KM - "Fudo" (U13 - 2010 m., A div.)
Tornado KM - "Fudo" balandžio mėnesį sužaidė ketverias rungtynes ir jose iškovojo dvi pergales ir patyrė du pralaimėjimus. Komandai sėkmingai vadovavo Joris Asinauskas.  Gal kiek sunkesnės rungtynės vaikinui buvo žaidžiant prieš Nacionalinę krepšinio akademiją, kur pelnė tik 6 taškus ir surinko 3 naudingumo balus, tačiau visose kitose rungtynėse Joris sėkmingai metė  dviženklį skaičių taškų ir puikiai vadovavo savo ekipai. Deja, atkrintamosiose varžybose nusileidę Šiaulių Ka "Saulė" ekipai, vaikinai užbaigė savo sezoną, nepasiekę finalinio ketverto kovų. 




JONAS VALANČIUS
6 rungt. vid: 22 tšk.
Tornado KM - "Sharp" (U12 - 2011 m., "Pirmas iššūkis")
Tornado KM - "Sharp" sėkmingai skinasi kelią link finalinio ketverto ir balandžio mėnesį sužaidė 6 rungtynes ir iškovojo 6 pergales. Maloniausios turbūt buvo MKL TOP16 etape, kurios padovanojo komandai vietą 2023/2024 m. U13 čempionato A divizione. 
- Balandžio mėnesis buvo gana įteptas jūsų komandai. Užbaigėte reguliarųjį sezoną, sužaidėte atkrintamąsias ir puikiai pasirodėte TOP 16 etape. Visose rungtynėse laimėjote įtikinamais skirtumais, bet vis tiek kas tau pačiam buvo sunkiausia? 
- Buvo sunkiausia nusiteikti rungtynėms, nes varžovai buvo pažįstami ir žinojau, kad esam visa galva geresni.
-  Laukia ketvirtfinalio rungtynes su Kretingos komanda, kurias laimėjus iškovotumėte kelialapi į finalinį ketvertą. Ko nori palinkėti komandai ir sirgaliams šiame svarbiame etape?
- Komandai linkiu susikaupti ir nenuvertinti varžovo, ruoštis kovai. Sirgaliams aktyviai palaikyti, nesvarbu koks rezultatas! 

Balandžio mėnesio treneris Donatas Mikulevičius, o komanda Tornado KM - "Sharp" (2011 m.)