LT

D. Mikulevičius apie komandos tikslus U12 čempionate: Kiekvieną etapą reikia priimti kaip svarbiausią

D. Mikulevičius apie komandos tikslus U12 čempionate: Kiekvieną etapą reikia priimti kaip svarbiausią
Balandžio 28 – 30 dienomis Vilniuje vyks Lietuvos moksleivių krepšinio lygos U12 vaikų čempionato "Pirmasis iššūkis" TOP 16 etapas. Tarp 16 stipriausių Lietuvos dvylikamečių komandų rikiuojasi ir Donato Mikulevičiaus treniruojama Tornado KM – „Sharp“ ekipa.
Trumpai apžvelkime Tornado KM – „Sharp“ kelionę iki TOP 16 etapo.
Reguliariajame sezone tornadukai rimtesnio pasipriešinimo nesulaukė. Iš aštuoniolikos sužaistų rungtynių net trylika baigėsi 40 taškų, o likusios kiek mažesniu, bet irgi dviženkliu skirtumu. Puikus pasirodymas reguliariajame sezone, leido džiaugtis pirmąja turnyrinės lentelės vieta.
II etapo varžybose Tornado KM – „Sharp“ susitiko Utenos DSC krepšininkais. Abejose rungtynėse Donato Mikulevičiaus krepšininkai rungtynes baigė su išjungta švieslente ir šventė patekimą į TOP 16 etapą.
TOP16 etape Tornado KM – „Sharp“ atsidūrė grupėje su Kėdainių SC- „Pikenroll“, Kauno KM „Perkūnas“ ir Kauno KA „Snaiperis“ I komandomis. Po dvi stipriausias grupės ekipas iškart užsitikrins vietą 2023/2024 m. U13 čempionato A divizione ir toliau tęs kovas dėl kelialiapio į „Pirmojo iššūkio“ finalinio ketverto varžybas. Trečią – ketvirtą vietą pogrupyje užėmusios ekipos tęs kovas dėl patekimo į kitų metų A divizioną.
- Treneri, ar turėjote kokių nors nesklandumų reguliariajame sezone, nepaisant to, kad visas rungtynes laimėjote solidžiais skirtumais?
- Rimtesnių problemų kaip ir nebuvo. Viena kita liga, viena kita traumelė, bet visi buvo sveiki ir į atkrintamąsias stojome pilna sudėtimi. O dėl tų didelių skirtumų, tai turėjome tik keletą gerų rungtynių, tai tikiuosi tų normalių rungtynių stoka netaps problema. Kitavertus, manau gerų rungtynių gausime TOP16 etape ir mūsų žaidimo kreivė tik kils į viršų einant į pabaigą MKL sezonui.
- Su kokiomis mintimis važiuojate į MKL TOP16 etapą? Ar pažįstami varžovai?
- Du varžovai iš grupės yra pažįstami. Su jais po du kartus teko susitikti Kauno krepšinio mėgėjų lygoje (KKML). KM „Perkūnas“ ekipą pavyko abu kartus nugalėti, o su KA „Snaiperis“ komanda pasidalinome po vieną pergalę. Manau, labai geras varžovas, nes vaikai turės motyvacijos pasiimt revanšą prieš KA „Snaiperis“ krepšininkus. Kėdainių SC- „Pikenroll“ –nėra labai gerai žinomas varžovas, praėjusiame sezone teko su jais žaisti, tai manau lyderiai bus išlikę tie patys, tai pagrindinius vaikinukus kaip ir atsimename ir suprantame, kad jie irgi vietoje nestovi ir žaidimas bus pagerėjęs. O TOP16 tikslas – laimėti visas rungtynes. Kitų minčių nėra. Gal kažkam atrodys, kad per daug pasitikime, bet visą sezoną sunkiai ir kantriai dirbome, todėl esame nusiteikę siekti savo tikslų.
- Sezono pradžioje sakėte, kad minimalus tikslas kelialapis į kito sezono A divizioną. Gal ambicijos išaugo į sezono pabaigą?
- Negaliu sakyti, kad ambicijos išaugo į sezono pabaigą, nes jos tokios pačios buvo ir pradžioje, tik norisi kiekvieną etapą priimti kaip svarbiausią ir paisyti patarlės „Neperšokęs griovio, nesakyk op“. Taigi einame į priekį mažais žingsneliais ir tikslas būtų įgyvendintas, jei MKL sezono pabaiga būtų birželio mėnesį (birželio 2 – 4 d. numatytas U12 finalinis ketvertas - aut. pastaba). O tikslą pasiekti komandos vaikinai tikrai gali! Jie turi viską – duomenis, savybes ir begalinį norą, belieka tik kovoti aikštelėje dėl kiekvieno milimetro ir tikslas bus pasiektas!