LT

Aivaras Grigaliūnas: nesame šios poros favoritai, tačiau norėtųsi visas rungtynes likti kovoje ir jų baigtį spręsti susitikimo pabaigoje

Aivaras Grigaliūnas: nesame šios poros favoritai, tačiau norėtųsi visas rungtynes likti kovoje ir jų baigtį spręsti susitikimo pabaigoje
Dar viena komanda, peržengusi atkrintamųjų varžybų etapo slenkstį - Tornado KM - “Fudo”. Tai 2010 m.g. vaikinų ekipa, treniruojama Aivaro Grigaliūno. Vaikinai po reguliaraus sezono užėmė šeštąją turnyrinės lentelės vietą ir dėl kelialapio į finalinio ketverto varžybas kovos su Šiaulių KA „Saulė“ I krepšininkais.
Aivaro Grigaliūno treniruojamiems vaikinams A divizione buvo pirmas sezonas. Praėjusiais metais, sėkmingai įveikę “Pirmojo iššūkio” TOP 16 etapą, ketvirtfinalyje susitiko su Sostinės KM I ekipa. Deja, nors ir nedideliu skirtumu, tačiau teko pripažinti varžovų pranašumą ir keliai į finalinį ketvertą užsidarė. Šiemet Tornado KM - “Fudo” komanda, iškovojusi 13 pergalių ir patyrusi 9 pralaimėjimus po reguliaraus sezono rikiuojasi šeštoje turnyrinės lentelės vietoje. Komandos lyderis - Joris Asinauskas (vid. 17,8 tšk., 12,9 efekt.). Berniukas ne tik rezultatyviausias Tornado KM - “Fudo” ekipoje, bet padeda ir metais vyresniems siekti pergalių U14 čempionate. Joriui puikiai talkina metais jaunesnis Jonas Valančius (vid. 9,7 tšk., 7,9 efekt.) ir Vytis Burokas (vid. 9,1 tšk., 9,1 efekt.). Vytis ne tik prisideda taškais, bet ir yra vienas iš žaidėjų, daugiausiai atkovojančių kamuolių - vidutiniškai 7,4. Galinga jėga po krepšiu ir Aurimas Maldutis. Vaikinas “nusiima” po 7 kamuolius ir renka po 10,8 efektyvumo balų. Be abejo, ne tik šie lyderiai veda komandą į pergales - kiekvieno žaidėjo indėlis labai svarbus ir ne visada viskas atsispindi statistikoje - vieni geriau savo rolę atlieka puolime, kiti yra nepakeičiami gynyboje.
     
Reguliariajame sezone Tornado KM - “Fudo” abu kartus nusileido Šiaulių KA „Saulė“ I komandai - spalio mėnesį namų aikštelėje rezultatu 49:76, sausio mėnesį išvykoje - 74:62. Ketvirtfinalio varžovų komandoje net keletas žaidėjų, kurie gali apsunkinti kelionę į pergalę - Lukas Andrulis (vid. 12,2 tšk., 60 % dvitaškių pataikymas, 10,8 atk.k.), Hubertas Stupuras (vid. 12,1 tšk., 57% dvitaškių pataikymas, 11,3 tšk.), Armandas Palčiauskas (vid. 11,7 tšk., 7,8 atk.k.). Visi trys šie Šiaulių vyrukai, ne tik baudžia varžovus taikliais metimais, bet ir tikrai nenorės dalinti atšokusiais kamuoliais, tad mūsų priekinės linijos krepšininkai tikrai turės ką veikti kovodami dėl kiekvieno baudos aikštelės centimetro.
Trumpai pakalbinome trenerį Aivarą Grigaliūną.
- Kaip vertinate komandos pasirodymą reguliariajame sezone?
- Sezono startas nebuvo geras, tačiau vėliau vaikinai, geros gynybos dėka, iškovojo 13 pergalių. Tikrai neblogas rezultatas. Žinoma, norėjosi įkąsti lyderiams, tačiau nepavyko.
- Abu kartus nusileidote Šiaulių komandai. Pirmąkart kiek didesniu skirtumu, antrąkart atotrūkis jau buvo gerokai sumažėjęs, bet antrosiose rungtynėse Šiaulių komandoje nežaidė vienas iš lyderių Lukas Andrulis. Kas yra sunkiausia žaidžiant su Šiaulių KA “Saulė” komanda?
- Pirmajame susitikime pas mus nežaidė Joris Asinauskas ir Jonas Valančius, tad buvo labai sunku. Antrosios rungtynės vyko lygiai, tačiau gale varžovai sužaidė sėkmingiau. Žaidžiant su Šiaulių komanda, sunkiausia yra atlaikyti jų fiziškumą, taip pat sustabdyti jų mažus žaidėjus, kurie gerai pataiko iš toli.
- Kokius tikslus keliate atkrintamųjų etape?
Akivaizdu, kad nesame šios poros favoritai, tačiau norėtųsi visas rungtynes likti kovoje ir jų baigtį spręsti susitikimo pabaigoje.