LT

Antrąją spalio savaitę namų rungtynėmis atidarys U17 ir U18 komandos

Antrąją spalio savaitę namų rungtynėmis atidarys U17 ir U18 komandos
Žengiame į antrąją spalio savaitę ir pirmadienio vakarą pradedame Tornado KM – „Metga“ ekipos debiutu MKL A divizione. Vyr. trenerio Šarūno Zablockio 16:00 val. namų aikštelėje priims Sostinės KM II komandą. Praėjusiais metais Tornado KM I - „Metga“ triumfavo B diviziono finaliniame ketverte ir taip iškovojo bilietą tarp stipriausių 12 – os komandų A divizione.
Apie artėjantį sezoną trumpai pakalbinome vyr. trenerį Šarūną Zablockį.
- Ar buvo kažkokių pasikeitimų komandos sudėtyje nuo praėjusio sezono?
- Jokių pasikeitimų komandoje nebuvo, prisijungė tik vienas vaikinas iš 2007 m. g komandos, bet jis ir pernai kartais su mumis sportavo, tai nieko naujo ir gerai pažįstamas veidas.
- Kokius tikslus keliate komandai šiame sezone?
- Tikslas yra laimėti kuo daugiau rungtynių reguliariajame sezone, o kaip seksis matysime prasidėjus sezonui.
- Ką palinkėtumėt komandai ir sau šiame sezone?
- Palinkėčiau kantrybės ir iki paskutinių rungtynių nenuleisti rankų, bei kovoti iki paskutinės sekundės.


  Šiandien, spalio 10 d. Moksleivių krepšinio lygos B diviziono kovas pradės ir Tomo Rakausko treniruojama Tornado KM II – „mokosi.lt“ komanda, žaidžianti U18 čempionate. 16:10 val. Kauno MPPMC sporto salėje tornadiečiai susitiks su Lazdijų SC krepšininkais. Šį sezoną reguliariajame sezone vaikinų lauks varžovai iš Raseinių, Kalvarijos ir Alytaus miestų, o prieš startą vyr. treneris Tomas Rakauskas pasidalino savo mintimis.
- Ar buvo kažkokių pasikeitimų komandos sudėtyje nuo praėjusio sezono?
- Džiugu, kad komandoje liko visi žaidėjai iš praėjusio sezono, niekas nemetė krepšinio ir neišėjo į kitą komandą. Turėsime ir porą naujokų ne tik mūsų komandoje, bet ir „Tornado“ krepšinio mokykloje. Atėjo Aidas iš KA „Žalgirio“ ir Armandas iš KA „Snaiperis“. Bus įdomu pažiūrėti, kaip jie įsilies į mūsų komandą, bet treniruotėse susidarytas vaizdas yra visai neblogas ir manau jie tikrai nemažai mums pagelbės.
- Kokius tikslus keliate komandai šiame sezone?
- Vėlgi, kaip ir kiekvienais metais, šios komandos minimalus tikslas yra atkrintamosios varžybos. Žinom, kad norint eiti toliau reikia kuo geriau pasirodyti grupėje, todėl į kiekvienas rungtynes reikia žiūrėti labai rimtai ir atiduoti visas jėgas, kad nereikėtų nieko gailėtis.
- Ką palinkėtumėt komandai ir sau šiame sezone?
- Palinkėčiau mėgautis buvimu krepšinio aikštelėje, mėgautis kiekvienomis rungtynėmis, visiems išbūti kartu iki sezono galo ir pasiekti ne vieną pergalę kartu.


  Spalio 11 d. 18:00 val. antrąsias sezono ir pirmąsias namų rungtynes žais trenerio Šarūno Zablockio vadovaujama Tornado KM – „Alburnus“ komanda, besivaržanti U18 vaikinų čempionato A divizione. Gaila, kad po labai atkaklios kovos, sezono startą vaikinams apkartino jaunieji KA „Žalgiris“ krepšininkai, tačiau jau rytoj laukia ne ką mažiau įdomi dvikova su V. Knašiaus KM I ekipa. Praėjusiame sezone komanda reguliariajame sezone iškovojo 11 pergalių ir patyrė tiek pat pralaimėjimų, tad toks pasirodymas leido užimti 7 - ąją vietą bendroje lentelėje, o ketvirtfinalio serijoje rezultatu 0 – 2 teko pripažinti Sostinės KM I - „Vilniaus duona” pranašumą. Prieš atidarant sezoną namų aikštelėje ir priimant varžovus iš tolimosios Klaipėdos, treneris Šarūnas Zablockis pasidalino mintimis apie laukiantį 2022 – 2023m. sezoną.
- Kaip vertinate komandos pasiruošimą sezonui?
- Pasiruošimą vertinu tikrai gerai, išvengėme traumų, o tiek fizinis, tiek krepšinio reikalai praėjo sklandžiai.
- Kokius tikslus keliate komandai šiame sezone?
- Užimti kuo aukštesnę vietą reguliariajame sezone ir bandyti laimėti ketvirtfinalį, ko nepavyko padaryti praeitais metais.
- Kur yra didžiausias šios komandos potencialas?
- Manau komandinis žaidimas, vieningumas ir darbštumas.