LT

MKL startas: ar pavyks Tornado KM-"Meistro kodas" komandai pasiekti finalinį ketvertą?

MKL startas: ar pavyks Tornado KM-"Meistro kodas" komandai pasiekti finalinį ketvertą?

    Spalio 1 d. rungtynėmis tarp Tornado KM-"Meistro kodas" ir Vilniaus KM komandų startuos 2021/2022 metų Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) čempionatas. Įdomu tai, kad prieš metus spalio 3 d. mūsų komanda sezoną pradėjo taip pat žaisdama su Vilniaus KM komanda ir nugalėjo ją rezultatu 76:56. Bet dar tada niekas nežinojo, kad komandos daugiau nesusitiks atsakomosioms rugtynėms, nes dėl pandemijos reguliariame sezone buvo sužaistas vienas ratas. Galutinėje rikiuotėje Vilniaus komanda buvo vienu laipteliu žemiau turnyrinėje lentelėje. 

    Tornado KM-"Meistro kodas" komanda pernai kėlė tikslą patekti į finalinį ketvertą, tačiau koją pakišo net keturi pralaimėti susitikimai 2-5 taškų skirtumu reguliariame sezone ir vos vienu tašku pralaimėtos rungtynės atkrintamosiose. Per metimą buvę nuo gero pasirodymo tornadiečiai kibo į darbus ruošdamiesi sezonui. Nepakeitusi sudėties ir vėl į aukščiausius apdovanojimus nusitaikiusi komanda su nekantrumu laukia sezono pradžios. 

    Kaip sekėsi ruoštis sezonui, kokius tikslus komandai kelia paklausėme komandos trenerio Tomo Rakausko

    - Kaip įvertintumėte praėjusio sezono komandos pasirodymą? 
    - Praeitas sezonas buvo tikrai neįprastas. Teko sužaisti tik vieną ratą ir kiekvienų rungtynių svarba buvo dviguba. Manau demonstravom tikrai neblogą krepšinį, bet žaidžiant su stipriausiomis komandomis vis truputį pritrūkdavo ir pralaimėdavome keliais taškais. Tas pats nutiko ir atkrintamosiose, todėl sezoną pabaigėme ne taip kaip norėtume ir nors tikrai nedaug trūko, bet sau išsikelto tikslo, patekti į finalo ketvertą, neįvykdėmė.
    - Papasakokite apie pasiruošimą sezonui? Kaip jį vertinate ar įvyko pasikeitimų komandos sudėtyje? 
    - Sezoną pradėsime nė kiek nepasikeitę, tik vienam žaidėjui suteiksim daugiau žaidybinio laiko jau antroje komandoje. Turėjome tikrai gerą pasiruošimo sezonui stovyklą Ignalinoje, bet po to viskas nevyko taip sklandžiai ir turbūt neturėjome nei vienos treniruotės, kad būtume pilnos sudėties. Nuo šių metų šiems vaikinams prasideda krepšinis be jokių apribojimų, galioja visos suaugusiųjų taisyklės, tad išmokti dar reikės tikrai daug. Turėjome turnyrą Klaipėdoje su tikrai stipriais varžovais, bet vėlgi buvome ne pilnos sudėties, ir varžovams trūko žaidėjų, todėl labai sunku kažką spręsti. Kolkas tas sezono starto laukimas yra su daugiau klausimų nei atsakymų.
    - Ko tikitės iš naujo sezono, kokie yra keliami tikslai ir kas didžiausi konkurentai? 
    - Ateinantį sezoną norėtųsi išlaikyti tą sau išsikeltą, bet pernai neįvykdytą tikslą, patekti į finalo ketvertą. Tikrai nemanau, kad tai neįmanoma, bet tikrai ir nebus lengva. Šio amžiaus čempionate tikrai daug komandų gali kovoti tarpusavyje ir nei vienos negali nuvertinti, nes būsi nubaustas.
    - Ko palinkėtumėte savo komandai ateinantį sezoną? 
    - Komandai ateinantį sezoną norėčiau palinkėti dėti dar vieną didelį žingsnį į priekį, būti kovingiem, kovoti dėl kiekvieno kamuolio ir nepasiduoti iki paskutinės sekundės. Jei kas nepavyks, nenuleisti galvų, o ieškoti priežasčių kodėl nepavyko, kur nedadirbome ir treniruotėse atiduoti visą save, kad tą nemalonų pralaimėjimo jausmą tektų patirti kuo rečiau.

    Linkime komandai sėkmės ateinančiame sezone.