LT

"Tornado" - 2012 m. komanda - tarptautinio turnyro Zambrowe (Lenkija) - čempionai !!!

"Tornado" - 2012 m. komanda - tarptautinio turnyro Zambrowe (Lenkija) - čempionai !!!
Velykinių atostogų metu balandžio 14 - 16 dienomis Tornado 2012 -1 komanda dalyvavo tarptautiniame 8 komandų turnyre Zambrove (Lenkija).
Atvykimo dieną pirmasis varžovas - Wloclawek komanda (Lenkija) ir pirmoji pergalė rezultatu 80:65. Rezultatyviausi žaidėjai šiose rungtynėse buvo G. Staškus 18 tšk., P. Serkevičius 17 tšk., (3/6 tritaškiai) ir R. Saročka 9 tšk. Antrosios turnyro rungtynės vyko vėlai vakare Lietuvos laiku 21:30 val. prieš Žalgirio KA, sudarytą iš skirtingų savo mokyklos komandų auklėtinių. Iškovota pergalė rezultatu 59:51, G. Staškus pelnė 19 tšk., A. Šileika 12 (2/3 tritaškiai) tšk., P. Serkevičius 9 tšk.
Antrąją turnyro dieną jaunieji tornadukai susitiko su svečiais iš Lenkijos, KS Wilki Wroclaw komanda.
Nesulaukę didelio pasipriešinimo iš varžovų, R. Zakrio krepšininkai juos įveikė nesunkiai, o galutinis rezultatas net 132:30. Šiose rungtynėse taškus pelnė visi žaidėjai: B. Penkauskas 21 tšk., A. M. Degulis 20 tšk., Šileika 13 tšk., G. Staškus ir L. Kliučininkas po 12 tšk., O. Šolys, B. Valiulis ir P. Serkevičius po 10 tšk., I. Lekauskas 8 tšk., R. Liaudenskas 6 tšk., D. Medonas 4 tšk., R. Saročka 4 tšk. ir A. Lukošiūnas 2 tšk.
Grupėje užėmę pirmąją vietą "Tornado" jaunieji krepšininkai laukė varžovo pusfinalyje. Jais tapo Kėdainių komanda. Gerai pradėję rungtynes ir iki pat pabaigos nepaleidę įgyto pranašumo, tornadukai šventė pergalę rezultatu 78:61. Pusfinalyje rezultatyviausiai žaidė: G. Staškus ir B. Penkauskas po 14 tšk., O. Šolys 12 tšk., R. Saročka 8 tšk.
Paskutinės rungtynės dėl aukso medalių tapo tikra turnyro puošmena. Nuo pat rungtynių pradžios įsiveržę į priekį „Tornado“ krepšininkai beveik visą laiką solidžiu skirtumu pirmavo prieš savo varžovus NKA komandą iš Kauno, tačiau prasčiau sužaistas ketvirtasis kėlinys leido priešininkams pirmauti, tad švieslentė jau rodė 1 taško deficitą. Likus kelioms sekundėms iki rungtynių sirenos B. Penkauskas greitu prasiveržimu persvėrė rezultatą savo komandos naudai. Paskutinis varžovų metimas buvo netaiklus ir pergalę šventė "Tornado" komanda. "What a match, what a final" - džiaugiasi turnyro organizatoriai. Finale rezultatyviai žaidė: R. Liaudenskas 13 tšk., B. Penkauskas 12 tšk., P. Serkevičius ir A. Šileika po 10 tšk., G. Staškus 9 tšk. Smagi patirtis žaidžiant į žemesnius (265 cm) krepšius, daug gerų emocijų ir didelis džiaugsmas tapus turnyro čempionais. Treneris Raimondas dėkoja tėveliams už pasitikėjimą, kad išleido vaikus į turnyrą, už palaikymą visų rungtynių metu, džiaugiasi savo auklėtiniais, iškovotais aukso medaliais, jų pastangomis ir daroma pažanga.
Komandos naudingiausiu žaidėju buvo pripažintas Pijus Serkevičius, į viso turnyro simbolinį penketą pateko G. Staškus ir B. Penkauskas, o viso turnyro MVP tapo tas pats Gustas Staškus. Kamuolio varymo slalomo ir metimų konkursuose antrąsias vietas iškovojo Adas Šileika ir Gustas Staškus. Tornado 2012-1 komandos vaikai grįžo namo pavargę, bet labai laimingi, juolab, kad išlipę iš autobuso juos pasitiko tėveliai su daina: "We are the champions".