LT

Treniruotėje apsilankiusios Lietuvos moterų krepšinio lygos krepšininkės: tikimės, kad mūsų pavyzdys paskatins mergaites lankyti krepšinio treniruotes

Treniruotėje apsilankiusios Lietuvos moterų krepšinio lygos krepšininkės: tikimės, kad mūsų pavyzdys paskatins mergaites lankyti krepšinio treniruotes

               „Tornado“ krepšinio mokykloje atrodytų sportuoja tik berniukai. Visose amžiaus grupėse Lietuvos moksleivių krepšinio lygos A divizionuose žaidžia mokyklos rinktinės, tačiau mergaičių komandų mokykloje nėra. Bet, kad dvidešimtmetį atšventusioje krepšinio mokykloje nėra sportuojančių mergaičių sakyti būtų neteisinga. Prie gausiai Kaune ir Kauno rajone krepšinio treniruotes lankančių berniukų gali sutikti ir kelias mergaites vienoje ar kitoje grupėje.
                Viena iš tokių grupių yra Užliedžių daugiafunkciniame centre sportuojanti grupė. Ją lanko 6 mergaitės, nors dar neseniai čia buvo tik 3 mergaitės. Dvigubai išaugęs sportuojančių mergaičių skaičius buvo nulemtas netikėtų svečių, aplankiusių sportuojančius vaikus.
            Treniruotėje vaikus aplankė ilgametė Lietuvos moterų krepšinio lygos krepšininkė Kornelija Balčiūnaitė bei Kauno LSU-Kaunas komandos krepšininkės Eglė ir Miglė Kisarauskaitės. Krepšininkės kartu su vaikais dalyvavo treniruotėje, ne tik padėjo, bet ir kartu atliko įvairius pratimus, o pasibaigus treniruotei atsakė į vaikų užduotus klausimus.
                Šiuo metu trenere dirbanti Kornelija Balčiūnaitė vaikams papasakojo, kad labai vėlai pradėjo žaisti krepšinį, nes, kad ir kaip patiko ši sporto šaka, jos gimtajame Palangos mieste nebuvo krepšinio komandos. Vis gi tai nesutrukdė tapti krepšininke. Studijų metu pradėtas mokytis krepšinio pradžiamokslis nebuvo kliūtis pasiekti savo, todėl apdovanojimus skynusi krepšininkė patarė mergaitėms būti užsispyrusiomis ir sieki savo tikslų, nes tik sunkiu darbu galima kažko pasiekti ir nesvarbu kada pradedi.
                Seses Kisarauskaites į krepšinį atviliojo Manto Kalniečio… grožis. Dabar su šypsenomis veiduose merginos prisimena, kaip stebėdavo Manto žaidimą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje ir svajojo būti bent kažkiek panašiomis į jį. Kamuolio iš rankų nepaleidžiančios krepšininkės pasidalino savo rutina būnant krepšininkėmis ir atsakė į kitus vaikų klausimus.
                „Jau kitą treniruotę po susitikimo su krepšininkėmis viena panelė atsivedė į treniruotę sesę, kita – draugę, - po susitikimo pasakojo mergaičių treneris Modestas Gailiūnas. – Dabar juokaujame, kad greitai mergaičių bus daugiau nei berniukų. Berniukai žadėjo nenusileisti. O jei rimtai, mergaitėms reikia sąlygų ir pavyzdžio. Džiaugiuosi, kad Kornelija, Eglė ir Miglė rado laiko ir savo pavyzdžiu motyvavo merginas sportuoti.”
                Siekdami sudaryti dar geresnes sąlygas mergaitėms sportuoti, „Tornado” krepšinio mokykla kviečia kovo 26 d. 12:30 į MPPMC sporto salę, Smalininkų g. 18, visas 2011 m. ir jaunesnes merginas išbandyti savo jėgas krepšinio treniruotėje. Galbūt tai bus jūsų durys į moterų krepšinį?